افتتاح سامانه دولت همراه ، راه اندازی دولت هوشمند تا سال ۱۴۰۰ + دانلود اپ دولت همراه
رسول سرائیان معاون وزیر ارتباطات در مراسم بهره برداری از فاز نخست پروژه دولت موبایل همزمان با روز جهانی ارتباطات با اشاره به آغاز اجرای فاز نخست پروژه دولت موبایل گفت: مطابق با برنامه ریزی ها تا سال ۱۴۰۰ به دولت هوشمند می رسیم.
به گزارش همرده به نقل از مهر، وی با اشاره به اینکه فاز نخست پروژه دولت موبایل با بهره برداری از ارائه ۵۵ سرویس دولتی در بستر موبایل از فردا برای عموم مردم اجرایی میشود، گفت: یکی از خواسته های رئیس جمهور قطع رابطه مردم با میز ادارات است تا علاوه بر سهولت دسترسی به خدمات دولتی، فساد اداری نیز کاهش یابد.
با اجرای فاز نخست دولت موبایل در کشور این نوید را می دهیم که خدمات دولتی از این پس به صورت شبانه روزی و در ۷ روز هفته از طریق این درگاه برای مردم قابل استفاده باشد.
وی با اشاره به نقشه راه دولت گفت: پس از بهره برداری از دولت الکترونیک و دولت همراه فاز نخست پروژه دولت باز (اوپن دیتا) را در سال جاری اجرایی خواهیم کرد و امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ به دولت هوشمند دست یابیم.
سرائیان با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست، حقوق شهروندی، تولید داخلی و ایجاد بهره وری از جمله دستاوردهای کلان دولت همراه در کشور است، گفت: در این پلتفرم بومی سه بستر کد دستوری (یو اس اس دی)، برای خدمات ساده، اپلیکیشن برای خدمات پیچیده و اس ام اس برای خدمات تعاملی دستگاههای دولتی پیش بینی شده است.
دسترسی به ۵۵ خدمت عمومی دستگاههای دولتی
زیرساخت تبادل داده ها بین دستگاههای دولتی فراهم شده و امیدواریم به سرعت خدمات جدید دیگری از سوی دستگاهها روی این پلتفرم قرار گیرد و شاهد ارائه زنجیره ای از خدمات به هم پیوسته دستگاههای دولتی باشیم.
معاون وزیر ارتباطات افزود: فازهای بعدی توسعه دولت موبایل در شهریورماه امسال همزمان با هفته دولت و در بهمن ماه امسال همزمان با دهه فجر اجرایی میشود.
اپلیکیشن دولت موبایل هم اکنون برای سیستم عامل های اندروید و آی او اس فراهم است و کاربران می توانند از طریق بازارهای اندرویدی در کشور شامل کافه بازار، مایکت، ایران اپس، چارخونه و پارس هاب و نیز از طریق اپاستور و سیبچه این اپلیکیشن را دانلود کنند. همچنین کاربران می توانند از طریق کد دستوری*۴# و تماس با شماره ۴۰۴۰ خدمات دولت موبایل را دریافت کنند.
وی با تاکید بر اینکه پروژه دولت همراه مصوبه دی ماه سال ۹۵ هیئت وزیران است افزود: برنامه ما در تحول دولت همراه، رسیدن به داده باز دولتی (اوپن دیتا) است که امیدواریم فاز نخست آن با بهره گیری از داده های سازمان فضایی در راستای اطلاع رسانی از داده های مجاز دولت امسال اجرایی شود.
وی با اشاره به وضعیت بلوغ الکترونیکی دستگاههای اجرایی در کشور نیز افزود: تا پایان سال ۹۶ حدود ۹۳ دستگاه اجرایی و ۴۰ درصد از کل دستگاههای اجرایی الکترونیکی شدند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران همچنین از معرفی پروژه ایجاد قطب های دیتا سنتر به عنوان یکی از پروژه های راهبردی شبکه ملی اطلاعات همزمان با مراسم روز جهانی ارتباطات خبر داد و گفت: پیش بینی می کنیم تا سال ۱۴۰۰، پنج قطب دیتاسنتر در کشور داشته باشیم.
به گفته وی ارزش بازار جهانی دیتاسنتر ۴۰۰ میلیارد دلار است که سهم ما باید از این بازار به ۴ میلیارد دلار برسد. بر این اساس یکی از دستاوردهای توسعه دولت الکترونیکی و تجارت الکترونیک می تواند ایجاد زیرساخت های اصلی مراکز داده و قطب های دیتاسنتر باشد که به زودی فراخوان مربوطه را اعلام می کنیم.
تا پایان سال ۹۹، خدمات دولت الکترونیکی میشود
جمشید انصاری معاون رییس جمهور و رییس ستاد استخدامی و اداری و جانشین اقتصاد مقاومتی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در سالن جلسات استانداری آذربایجان غربی گفت: تا پایان سال ۹۹ باید همه خدمات دولت الکترونیکی شود.
همین حالا در درگاه سایت ثبت نام کنید.
لینک ورود به سایت اپلیکیشن دولت همراه (نسخه آزمایشی)
تمام دستگاهها باید اطلاعات خود را در دولت همراه به اشتراک بگذارند
رمضانعلی سبحانی فر رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر برنامه ششم توسعه کشور گفت: اگر سرعت و ظرفیت را بالا نبریم قطعا از برنامه عقب می مانیم، ما در بحث دولت الکترونیکی باید شش رتبه صعود میکردیم و الان سه رتبه بالا آمده ایم و باید این عقب ماندگی را جبران کنیم.
اگر سازمان هایی که باید به مردم خدمات ارایه دهند، نیایند، هزینه اضافه کردهایم و بخشی از این وظیفه بر عهده وزارت ارتباطات و به ویژه شورای عالی فناوری اطلاعات است که دستگاههایی که باید این خدمات را ارایه دهند به صورت جزیره ای عمل نکنند.
وی افزود: متاسفانه دستگاههای اجرایی علاقمند هستند که دیتاها را ارایه ندهند و انتظار ما این است که دستگاهها هماهنگی بیشتری داشته باشند، چون هر چه اطلاعات و دیتاهای بیشتری به اشتراک گذاشته شود، عامل توسعه و پیشرفت می شود.
تلاش برای اتصال خدمات دستگاهها
آذر جهرمی با بیان اینکه سازمانهای ما به صورت سیلندری خدمات خود را ارائه میکنند، گفت: دولت گذشته تلاش کرد زیرساخت اتصال سازمانها را فراهم کند و در این دولت برای کارکرد دولت الکترونیک و دولت همراه، تلاش ما بر اتصال است. نمونهای از این کارکردها پروژه رجیستری بود که سه دستگاه به هم متصل شدند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: دولت همراه یک اقدام فنی نیست بلکه یک اقدام اجرایی در بدنه دستگاههای دولت است. ایده ما این بود دولت را روی گوشیهای مردم بیاوریم. بزرگترین ویژگی دولت همراه این است که به صورت سفارشی با مردم صحبت کند، بدین صورت که مردم احراز هویت میشوند و میتوانند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. بنابراین دیگر نیازی به کپی کردن کارت ملی مردم برای قرار گرفتن در دستگاهها نیست.